top of page

Eilif Møller -
En Multikunstner

Med denne bog vil jeg præsentere jer for en af de dygtigste, mest alsidige, dekorative og kreative kunstnere, billedhugger, keramiker, stukkatør og dekorationsmaler EILIF MØLLERs liv og virke.(f.1885-d.1931).

 

Han havde sit store og produktive virkefelt både i det offentlige og i det private rum rundt om i Danmark og i udlandet i en kunstperiode, vi i Danmark kalder for SKØNVIRKE(1900-30).

 

EILIF MØLLER drømte, ligesom alle andre kreative mennesker om at få udlevet sine kunstneriske ambitioner og blive anerkendt for sit arbejde.

 

EILIF MØLLER lavede unikke keramiske arbejder med ornamenter fuld af bevægelse ofte uden motiv, men med improvisationer ligesom THORVALD BINDESBØLL og var tydeligvis meget inspireret af ham.

 

I MUNCHEN og i WIEN havde han en TERRAKOTTA fabrik og han var kunstnerisk leder af keramikfabrikken Møller og Bøgely.

 

EILIF MØLLER udsmykkede vægge og lofter med smukke kolorerede dekorationer, der var inspireret af det klassiske fra den europæiske antik og renæssance og især det orientalske fra JAPAN og KINA.

 

Det var nok fra englænderen WILLIAM MORRIS(f.1834-d.1896), han hentede sin første store inspiration fra, især fra hans fantastiske mønstre på tapet med vilde blomstre, frodige frugtknuder/stande, fugle

og dyr, hvor meget kan genkendes i EILIF MØLLERS EGET DEKORATIVE UNIVERS.

 

EILIF MØLLER lavede også dekorativt STUKARBEJDE og andre spændende udsmykningsopgaver i mange BIOGRAFER, KIRKER, på RESTAURENTER og på SYGEHUSE.

 

Han lavede også udkast til og dekorerede MØBLER, LAMPER, KAMINOVNSSKÆRME, KAMINOVNE, RULLEGARDINER, TAPETER og meget mere.

 

Denne BOG på 350 sider, der er fyldt med hans kreative arbejder, giver jer mulighed for at få et unikt indblik i hans dramatiske liv og virke.

Scan%2525205_edited_edited_edited.jpg
bottom of page